18 Eylül 2015 Cuma

Almanya’daki Selefi gruplar mülteci kamplarına yoğunlaşıyor

Almanya’daki Selefi gruplar koordineli bir şekilde mülteci kampları önünde bedava Kuran kitapçıkları dağıtma bahanesiyle, DAİŞ gibi çetelerin propagandasını yürütüyor.

Konuyu Hamburg senatosunun gündeme getiren Sol Parti milletvekilileri Cansu Özdemir ve Christiane Schneider, yazılı bir soru önergesini sunarak, 6 Eylül günü Messehallen Kampı'nda yaşanan olayı sordular.

STANTLARDA BİR ÇETE ÜYESİ TESPİT EDİLDİ
Milletvekillerine başvuran bir görgü tanığı, kendisinin topladığı elbiseleri mültecilere ulaştırmak için kampa gittiği sırada kapıda Kuran dağıtan dört çete mensubunun dikkatini çekti. Dört yıl önce Kürdistan’dan Almanya’ya göç eden görgü tanığı, kamptan çıktığı zaman çete grubunun etrafında yaklaşık elli kişinin toplanmasını gördükten sonra kamp güvenlik görevlilerine durumunu bildirdiğini söyledi. Görevlilerin, ‘Bunlar yardımsever’ diyerek sorunu başta küçümsediklerini, ancak çetelerin zorla kampa girme girişiminden sonra müdahale ettiklerini anlatan Kürdistanlı, Milletvekili Cansu Özdemir’in kendisine gösterdiği fotoğraflarda, Hamburg’da düzenli bir şekilde kurulan Kuran stantlarında görev alan bir çete üyesini tespit ettiğini söyledi.

'TEDBİRLER YETERSİZ'
Özdemir, mültecilerin birçoğunun DAİŞ çetelerinin teröründen dolayı göç etmek zorunda kaldıklarına dikkat çekerek, sığındıkları Almanya’da da aynı zihniyetle karşılaştıklarını kaydetti. Hamburg hükümetinin bu tür yapılara karşı aldığı tedbirlerin yetersiz olduğunu belirten Özdemir, kamplardaki özel güvenlik görevlilerinin arasında Selefi yanlısı olanların bulunduğuna dair bilgi de aldıklarını aktardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder