25 Temmuz 2015 Cumartesi

Hava saldırılarına ilişkin ilk bilgiler

Türk devletine ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı hava saldırıları sabah saatlerine kadar devam etti. Sabah saatleriyle birlikte gerilla alanlarında insansız hava araçlarının keşif uçuşları yaptığı bilgisi verildi.


Türk ordusunun bombardımanına ilişkin Rojnews Haber Ajansının geçtiği bilgilere göre Türk devletine ait savaş uçaklarının dün gece saat 22:55 sularında Medya Savunma Alanları'na bağlı Kandil, Zap, Metina, Gare, Haftanin, Avaşin ve Xakurke alanlarına yönelik başlattığı saldırılar sabah saatlerine kadar sürdü. Bölgeden alınan bilgilere göre özellikle Zap, Metina, Haftanin ve Avaşin bölgelerinde hava hareketliliğinin durduğu saatlerde de sınır üzerindeki Türk askeri üslerinden bölgeye yönelik havan ve obüs saldırıları gerçekleştirildi.Türk savaş uçaklarının saldırıları aralıklarla sabah saat 06:00 sularına kadar devam etti. Saldırıların sonuçlarına ilişkin HPG kaynakları herhangi bir resmi açıklamada bulunmazken, yerel kaynaklar hava saldırıları ve havan-obüs saldırıları ardından arazinin birçok yerinde orman yangınlarının çıktığını bildirdi.Gerilla ve sivil halkın da yaşadığı Gare bölgesinde Derişkê, Şêrt köylerinin de hedeflendi yine bu sabah saatlerinde Deşta Kafya’ya yoğun bir bombardımanın yapıldığı öğrenildi. Sivil halkın bulunduğu Şêrt köyün yoğun bir bombardımana tutulduğu bilgisine ulaşıldı. Bölgede gerçekleşen bombardıman sonucu orman ve arazi yangınlarının başladığı, yangınların hala devam bildirildi.  
KANDİL’DE ENZE KÖYÜNDE YARALI SİVİLLER VAR
Medya Savunma Alanları'na bağlı Kandil bölgesinde dün gece saat 01:15 sularında başlayan hava saldırısının da aralıklarla sabah saatlerine kadar devam ettiği kaydedildi. Saldırının tüm ayrıntılarına ulaşılamazken, bölgeden alınan ilk bilgilere göre, savaş uçaklarının sivillerin yaşadığı Enzê köyüne yaptığı saldırı sonucu sivil halktan yaralananlar olduğu söylendi.
XAKURKE’DE BOMBARDIMAN SABAHA KADAR SÜRDÜ
Medya Savunma Alanları'na bağlı Xakurke alanında da Türk savaş uçaklarının hava hareketliliği ve saldırıları sabah saat 07:30 sularına kadar devam etti. Bölgeden alınan bilgilere göre Türk ordusuna ait savaş uçakları Xakurke alanında da sivillerin yayla olarak kullandığı ve yerleşim bölgesi olan yerleri bombaladığı bilgisine ulaşıldı. Bombardımanın sonuçlarına ilişkin net bir bilgi alınamadı.
İNSANSIZ HAVA ARAÇLARININ HAREKETLİLİĞİ SÜRÜYOR
Medya Savunma Alanları'nda sabah saatlerinde sona eren hava saldırıları ardından Türk ordusuna ait insansız hava araçlarının yoğun keşif uçuşları gerçekleştirdiği bilgisi verildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder