31 Ağustos 2015 Pazartesi

Yaşamını yitiren 2 gerillanın kimliği açıklandı

HPG BİM, Şırnak’ı Besta alanı Doğan tepesi civarında yaşamını yitiren iki gerillanın kimliğini açıkladı.


Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), “29 Ağustos günü Şırnak'ın Besta alanı Doğan tepesi civarında sabaha doğru görevde bulunan 3 arkadaşımız karakola erzak götüren bir araca el koymuştur. El konulan aracı alan gerilla timimiz ile bir gurup korucu karşı karşıya gelmiştir. Gerillalarımız, biz sizinle savaşmıyoruz siz de bizimle savaşmamalısınız ikazında bulunmuştur. Bu ikaza rağmen korucularla gerillalarımız arasında çatışma yaşanmıştır. Çatışmaların devam ettiği esnada TC ordusu da müdahale de bulunmuştur.
Bu çatışmaların yaşandığı esnada Besta taburu da ağır silahlarla vurulmuştur.  TC ordusunun da ağır silahlarla karşılık vermesi sonucu çatışmalar devam etmiştir. Alan kobra, obüs ve havanlarla yoğun vurulmuştur. Bu çatışmalarda 2 gerillamız şehit düşmüştür” dedi.
Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı’nın 27 Ağustos günü yaptığı açıklamaya dikkat çeken HPG BİM şunları kaydetti: “Kürdü Kürde kırdırtma politikalarına ilişkin geniş bir açıklama yapılmıştı. Bu açıklamada; ‘Tüm korucu çevreler bilmeli ki, partimizin kararı vardır; gerilla güçlerimiz asla korucu çevrelere karşı eylem yapmayacaklardır’ önemle vurgulanmıştır. Gerillalarımızın çatışılmaması ikazına ateş açarak karşılık veren korucular şunlardır:  korucubaşı Salih Babat, diğer korucular Muhsin Babat, Turan Babat, Ahmet Babat, Serbest Bilen ve Mehmet Bilen’dir.”
Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:
Kod Adı: Amara Jiyan
Adı-Soyadı: Fatma Gazyak
Doğum yeri: Şırnak
Anne - baba adı: Besna – Ali
Şahadet Tarihi ve Yeri: 29 Ağustos 2015 / Şırnak

Kod Adı: Kerim Şırnak
Adı-Soyadı: Kadir Ucu
Doğum yeri: Şırnak
Anne - baba adı: Nafiye – Berces
Şahadet Tarihi ve Yeri: 29 Ağustos 2015 / Şırnak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder