29 Ağustos 2015 Cumartesi

Ağır yaralanan Sertaç Sapmaz'a saatlerce müdahale edilmedi

Şırnak merkez Gazipaşa Mahallesi'nde Cizre ve Yüksekova'daki olayları protesto eden gençlere, Türk polisinin saldırması  sonucu çatışma yaşandı.


Polisin silahla saldırısına gençler ise özsavunmaya geçerek karşılık verdi. Gece yarısına kadar devam eden  çatışmalarda Sertaç Sapmaz (19), arkadan aldığı çok sayıda kurşunla ağır yaralandı. Halk, 112 Acil servisini arayarak yaralı olduğunu ve derhal hastaneye kaldırılması gerektiği bilgisini verdi. Ancak Acil servis personellerinin can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle olay yerine gelmedi. Bunun üzerine halk, kendi imkanları ile Sertaç Sapmaz'ı hastaneye götürdü.

Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilen gence ilk müdahale acil serviste gerçekleştirildi. Dün geceden bu yana hastanede bekletilen gence, herhangi bir cerrahi müdahalede bulunulmazken, devlet hastanesinde görevli doktorlar ise yaralı gencin Şırnak'ta tedavi edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, sevkini istedi.
Sapmaz'ın öğlene kadar hastanede bekletilmesine HDP Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Aycan İrmez'in tepki göstermesi üzerine Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder