29 Ağustos 2015 Cumartesi

HPG gerillalarının cenazeleri aileleri tarafından alındı

Şırnak’ta önceki gün yaşanan çatışmada yaşamını yitiren 4 HPG gerillasından 3’ünün cenazeleri aileleri tarafından alındı. HPG gerillası Gültekin Bal'ın (Raman Soro) cenazesi DE toprağa verilmek üzere Batman'a doğru yola çıkarıldı. 


Şırnak'ın Rusor bölgesinde önceki gün askerler ile HPG gerillaları arasında çıkan çatışmada yaşamını yitirdiği belirtilen 4 HPG gerillasından 3'ünün cenazesi ailelerine teslim edildi. Şırnak Devlet Hastanesi morguna getirilen ve otopsi işlemleri tamamlanan HPG gerillası Gabar Tutuk (Botan Cudi) ve Musa Ongun'un (Kamuran Cudi) cenazeleri, Şırnak Silopi'den gelen aileleri tarafından alınrıken, HPG gerillası Aysel Bor'un (Evindar Geli) cenazesi ise Hakkari Yüksekova'dan (Gever) gelen ailesine teslim edildi. 

Cenazelerin morgdan alınması sırasında hastane önünde bekleyen yüzlerce kişi "Şehîd namirin" sloganları attı. 

HPG gerillası Tutuk ve Ongun'un cenazesi Silopi'ye Bor'un cenazesi ise Yüksekova'da toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı. 
Amed’in Lice-Hani-Kocaköy üçgeninde askerler ve HPG gerillaları arasında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren HPG gerillası Gültekin Bal'ın (Raman Soro) cenazesi toprağa verilmek üzere Batman'a doğru yola çıkarıldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder