31 Ağustos 2015 Pazartesi

HPG gerillası Gasyak binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi

Besta’da önceki gün korucular ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Fatma Gasyak, kadınların omuzlarında son yolculuğuna uğurladı. 


Şırnak'ın Besta bölgesinde önceki gün korucularla yaşanan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Fatma Gasyak'ın (Amara Jiyan) cenazesi, Cizre'de binlerce kişi tarafından toprağa verildi. Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde memleketine getirilen Gasyak'ın cenazesi, binlerce kişi tarafından ilçe girişinde karşılandı. Karşılamanın ardından kitle cenaze aracı ile birlikte ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Alkış, zılgıt ve "Şehit namirin" sloganları eşliğinde yapılan yürüyüşe, çevrede bulunan halk da destek verirken, cenazenin ilçeye girmesiyle esnaf kepenk kapattı. Kobanê (Nusaybin) Caddesi'nde kadınlar tarafından omuzlara alınan HPG gerillası Gasyak'ın cenazesi, ardından Asri Mezarlığı'na doğru yürüyüşe devam edildi. 

Mezarlıkta yapılan saygı duruşunun ardından konuşan MEYA-DER Cizre Yöneticisi Mele Kasım Yiğit, "Şehitlerimizin bizler için çizdikleri yolda ilerleyeceğiz. Yeni bir süreçten geçiyoruz Kürt halkına ölümü farz eden zihniyete karşı onurlu direnişimizle ve görkemli bir şekilde karşılık vereceğiz. Barışın coşkusuyla verilen mücadeleyi Önder Apo'nun özgürlüğüne doğru götüreceğiz. Kürt halkı mücadelesine devam edecektir" dedi. 

Ardından konuşan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Asiye Yüksel, "Kürt halkı ve kadınları için kanının son damlasında kadar dağlarda mücadele vererek yaşamını yitiren Amara arkadaşımın yolunda ilerlemek için biz kadınlar olarak mücadelenin devamında yer alacağız. Tüm şehitlerimizi Amara arkadaş şahsında anıyor, ailesine ve tüm Kürt halkına başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

HPG gerillası Gasyak'ın babası Ali Gasyak ise, kızının tüm Kürdistan halkının şehidi olduğunu belirterek, "Onurlu Kürt halkının başı sağ olsun. Yaşasın Serok Apo, şehit namirin" dedi. Yapılan konuşmaların ardından HPG gerillası Gasyak'ın cenazesi, PKK ve HPG gerillalarının bulunduğu mezarlıkta dualar eşliğinde toprağa verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder