31 Ağustos 2015 Pazartesi

Bielefeld’de tecride karşı protesto

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit Almanya’nın Bielefeld kentinde protesto edildi.


AKP’nin hükümetinin 7 Haziran seçimlerinden sonra uğradığı siyasi hezimetin hıncını çözüm sürecinin mimarı olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı insanlık dışı tecrit Bielefeld’de Ciwanên Azad öncülüğünde yapılan yürüyüş ile tecrit protesto edildi.
Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe, Öcalan üzerindeki tecridin anlatıldığı Almanca bildiriler dağıtıldı.
Eylemde Ciwanen Azad adına yapılan konuşmada, Öcalan üzerinde uygulanan tecridin boyutuna dikkat çekilerek, Kürdistan ve Ortadoğu’da barışı geliştirmek isteyen lidere yapılan tecride karşı Avrupa toplumunun da tepki göstermesi gerektiği çağrısında bulundu.
Kürt halkının, Öcalan üzerindeki tecride karşı eylemsellik içinde olacağı vurgulandı.
NAV-DEM adına konuşma yapan Hasan Agiri ise, “Eylemimizin amacı tecride dikkat çekmek, baskılara ‘dur’ demektir. Eylemimiz ile son günlerde Türkiye'de ve Kürdistan'da Kürt halkına dönük işlenen insanlık suçlarını AKP faşizmini deşifre etmek istiyoruz de istiyoruz” diye konuştu.

Demokratik Güç Birliği adına konuşan İsmail Dersim, AKP hükümeti ve Erdoğan’ın savaş politikasına değinerek Kürdistan’da ilan edilen öz yönetimlerin önemine vurgu yaptı.

Eylem boyunca Almanca "Terörist Erdoğan", “Türkiye bombalıyor, Avrupa finanse ediyor" ve “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder