31 Ağustos 2015 Pazartesi

Polislerin Silopi’de katlettiği Aydın’ı binler son yolculuğuna uğurladı

Silopi'de dün sabah özel harekat timleri tarafından katledilen 3 gençten biri Faruk Aydın’ı memleketi Siirt’te binler son yolculuğuna uğurladı. Törende bir konuşma yapan Baba Aydın, "Çok ağır bedeller ödüyoruz. Ama Kürt halkı özgürlüğüne kavuşuncaya ve bu topraklara barış gelinceye dek mücadelemize devam edeceğiz" dedi.


Şırnak'ın Silopi ilçesinde sığındıkları bir evde dün sabaha doğru özel harekat timleri tarafından katledilen 3 gençten biri olan Faruk Aydın Siirt merkezde bulunan Zevye Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Siirt Biloris Köprüsü'nde yüzlerce kişi tarafından karşılanan Aydın'ın cenazesi, oluşturulan onlarca araçlık konvoy eşliğinde Siirt'e doğru yola çıkarıldı. Siirt girişinde Siirt Valisi tarafından alınan kararla çok sayıda polis tarafından kente girişine izin verilmeyen cenaze, henüz trafiğe açılmayan Pervari Çevreyolu üzerinden Siirt'e getirildi. Alan Mahallesi'nde binlerce kişi tarafından "Şehîd namirin" sloganlarıyla karşılanan cenaze, omuzlara alınarak dini vecibeleri yerine getirilmek üzere Şeh Faraç Camii'ne götürüldü. Ardından defnedilmek üzere Zevye Mezarlığı'na getirilen Faruk'un cenazesi, binlerce kişinin slogan ve zılgıtları arasında toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan Aydın'ın babası Hacı Ali Aydın, "Oğlum ne ilk şehidimiz, ne de son şehidimiz olacak. Çok ağır bedeller ödüyoruz. Ama Kürt halkı özgürlüğüne kavuşuncaya ve bu topraklara barış gelinceye dek mücadelemize devam edeceğiz" dedi. 

MEYA-DER Siirt Temsilcisi Abbas Çiftçi, Siirt Valisi'nin cenazenin kente girişine izin vermemesine tepki göstererek, "Siirt Valisi, Erdoğan ve AKP'lilerin hepsi ne yaparsa yapsın, Kürt halkı şehidinin yolundan gidecek ve şehidine sahip çıkacak. Tayyip Erdoğan istediğini yapsın. Biz Tansu Çiller ve Mehmet Ağar dönemini en ağır bedelleri ödeyerek yaşamış bir halkız" şeklinde konuştu.

Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım ise, "Yaşanan bu acı karşısında ne söylesem az" diyerek konuşamayacağını ifade etti. 

Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin de yaptığı konuşmada, "Şehidimizin kardeşlerinin alnı açık olsun. Botan halkı Faruk ve tüm şehitleri için ayakta olacak. Siirt Valisi de ne yaparsa yapsın şehidimize sahip çıkmamıza engel olamayacak. Şehidimize buradan söz veriyoruz. Bu savaşın, gencecik çocuklarımızın ölümünün sebebi olan Erdoğan'ın o sarayda mutlu olmasına izin vermeyeceğiz. Bu halk özgürleşecek ve bizim özgürlüğümüz Erdoğan'ı da, içinde oturduğu sarayı da bitirecek. Bu ülkeye, bu topraklara, bu annelere ve kardeşlere barışı getirmeden durmayacağız" şeklinde konuştu. 

Öte yandan Aydın için Orhan Doğan Kent Parkı'nda kurulan taziye çadırına yarın saat 14.00'de kitlesel yürüyüş yapılacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder