2 Ekim 2015 Cuma

Polis, görme ve zihinsel engelli çocuğu ağır yaraladı!

MARDİN 
Polis, Nusaybin'de görme ve zihinsel engelli bir çocuğu ağır yaraladı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde polisler sokağa çıkma yasağının ardından öz yönetim ilanı yapılan mahallelere saldırmak istedi. Direnişle karşılaşan polis, Fırat Mahallesi'nde de zırhlı araçlardan halka rastgele silah sıktı.
Polisin açtığı ateş sonucunda evlerinin kapısının önünde oturan Mehmet Ermez (16) isimli görme ve zihinsel engelli bir çocuk, ağır yaralandı.
Yaralanan Ermez'in ambulansın mahalleye girişine izin verilmemesi üzerine halk tarafından bir evde tedavi edilmeye çalışıldığı öğrenildi.
ÖLÜ VE YARALI POLİSLER VAR
Halkın direnişi devam ederken, mahalleye girmeye çalışan polise ait zırhlı bir kepçeye yönelik yapılan eylem sonucu zırhlı araç imha oldu. Yaşanan patlamada ölü ve yaralı polislerin olduğu öğrenildi. 
Abdulkadirpaşa, Yenişehir ve Kışla mahalleleri başta olmak üzere tüm ilçe genelinde zırhlı araçlarla polisin ablukası da devam ediyor. Fırat ve Abdulkadirpaşa mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanırken, bazı mahallelerde ise internet erişimi de kesildi. 
VEKİLLER ENGELLENDİ
Nusaybin'e gitmek için Mardin'den yolla çıkan HDP milletvekilleri Ali Atalan, Gülseren Yıldırım, HDP ve DBP yöneticilerinden oluşan bir heyet ise ilçe girişinde polis ve askerler tarafından engellendi. 

4 yorum:

  1. Çocukları ellerine molotof verip terörize eden, hatta çok daha küçük yaştakileri dağa kaçıran zihniyet 16 yaşında çocuk için üzülmez. Olsa olsa öldürür!

    YanıtlaSil
  2. Çocukları ellerine molotof verip terörize eden, hatta çok daha küçük yaştakileri dağa kaçıran zihniyet 16 yaşında çocuk için üzülmez. Olsa olsa öldürür!

    YanıtlaSil