2 Ekim 2015 Cuma

'AKP terörüne karşı sandık başına gidelim'

BRÜKSEL
KCD-E Eşbaşkanı Ceylan, 1 Kasım'daki seçimler için sandıklara gitme çağrısında bulundu. AKP'nin zor ve hileler ile HDP'yi baraj altında bırakmaya çalıştığını ancak bunu başaramayacağını söyleyen Ceylan, "Bir oy çok önemlidir. Çünkü 7 Haziran’da da gördük; bazı kentlerde birkaç bin oy ile milletvekilliğini kaybettik. Onun için bir oy bir oydur, deyip sandıklara gitmeliyiz" dedi.

Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCD-E), Eşbaşkanı Murat Ceylan, 1 Kasım'daki genel seçimler için ANF'ye değerlendirmelerde bulundu...
KCD-E Eşbaşkanı Murat Ceylan, AKP faşizmine karşı 1 Kasım’da demokrasi güçlerinin sandık başına gitmesi gerektiğini belirterek, ”Demokrasi ve özgürlük için her kes, 8 Ekim’den itibaren sandık başına gidip  oyunu HDP’ye vermeli” çağrısında bulundu.
Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da, 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimlere 1 aydan kısa bir zaman kalırken, Avrupa’da da HDP, çalışmalarına hız verdi.
'7 HAZİRAN'DAKİ OYLARI ARTIRACAĞIZ'
HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu da çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Başta Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsviçre, İngiltere, Avusturya ile İskandinavya ülkelerinde kurulan komisyonlar ev ev dolaşıp seçim çalışmalarını yapıyor. HDP Seçim Koordinasyonu Üyesi, KCD-E Eşbaşkanı Murat Ceylan, amaçlarının 7 Haziran’da aldıkları oylarını arttırmak olduğunu söyledi.
Ceylan, "7 Haziran’da gördük ki, AKP‘nin politikaları gerek Orta Doğu gerekse Türkiye’de iflas etti. AKP, DAİŞ yoluyla Kobanê'de kaybetti. En son kaybedişi de, 12 Eylül’ün yasalarıyla oluşan sömürgeciliğin kalesi olan yüzde 10 barajının Kürt halkının ve demokratik güçler karşısında yıkılmasıyla oldu. Şimdi de 1 Kasım seçimlerinde hile ve oyunlarla o kirli politikalarını sürdürmek istiyor. Zaten 7 Haziran’dan bu yana HDP’ye kim oy vermişse ona saldırıyor, adeta intikam almak istiyor. Yine bunun bir intikamı da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uyguladığı tecrit politikalarıdır. Bu durumu Kürt halkına karşı koz olarak kullanıyor" diye konuştu.
'AKP BAŞARAMAYACAK'
Ceylan, 1 Kasım'da iki partinin seçime girdiğini söyleyen Ceylan, "Irkçı, sömürgeci AKP ile halkları temsil eden HDP seçime giriyor. HDP Kürt, Türk, Ermeni, Arap, Asuri-Süryani olmak üzere bütün halkları ve inançları temsil ediyor. Seçime de bu felsefe ile giriyor. Devlet, 7 Haziran’da yapamadığını bu seçimlerde yapmak istiyor. Zorla, oyun ve hilelerle HDP’yi baraj altında bırakmak istiyor. Ama bunu başaramayacak. 1 Kasım seçimleri birçok  şeyi açığa çıkaracaktır. Devletin kararına karşı biz de karar verdik; bütün saldırı ve oyunlara karşı mücadele edeceğiz, 7 Haziran’da sağladığımız başarıyı 1 Kasım’da daha da arttıracağız" şeklinde konuştu.
'HERKES KENDİSİYLE BİRLİKTE BİR OY GETİRMELİ'
Avrupa’da oluşturdukları binlerce kişilik komisyonlarla seçim çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Ceylan, devamla şunları söyledi: "7 Haziran seçimlerinde Avrupa’da ciddi olarak çalışma yürüttük. Her ne kadar önümüze koyduğumuz hedefe ulaşmadıysak da aldığımız başarı küçümsenemez. Özellikle Almanya ve Hollanda’da yapılan oyun ve hilelere karşı aldığımız oylar başarıdır. Halkımız büyük fedakârlıklar yaptı, ev eve dolaşıp çalışmalar yürüttü. Şu anda yine de benzer  bir  çalışma yürütülüyor. 1,5 ay önce HDP ve KCD-E olarak ortak bir koordinasyon oluşturduk. Buna bağlı olarak binlerce kişilik komisyonlar çalışma yürütüyor. İlk olarak kayıt işlemleri çalışmaları yapıldı. Şu an ise 8 ile 25 Ekim günleri arasında seçmenleri sandıklara götürüp oy kullanma çalışmaları yapıyoruz. Çünkü Avrupa’da 2, 800 bin civarında büyük bir seçmen kitlesi mevcut. 7 Haziran’da 211 bin oy aldık, bize oy verenlerin, 1 Kasım seçimi için çalıştığına inanıyorum. Herkes kendisiyle birlikte mutlaka  bir oy getirecektir."
'ÖZGÜR BİR YAŞAM İÇİN SANDIKLARA GİDELİM'
KCD-E Eşbaşkanı Murat Ceylan, konuşmasının sonunda ise Avrupa’da yaşayan seçmenlere şu çağrıda bulundu: "Savaş, yıkım ve AKP terörüne karşı herkesin seferber olması gerekiyor. Yerel ve milli söylemine inat, Kürt, Ermen, Laz, Çerkes, Asuri-Süryani olmak üzere bütün dil ve renklerin de içerisinde olduğu bir ülke için. Demokratik ve özgür bir yaşam için sesimizi daha yükselmeli ve sandıklara gitmeliyiz. Bir oy çok önemlidir. Çünkü 7 Haziran’da da gördük; bazı kentlerde birkaç bin oy ile milletvekilliğini kaybettik. Onun için bir oy bir oydur, deyip sandıklara gitmeliyiz."

1 yorum:

  1. Avrupada huzur içinde yaşasınlar onlar, burdaki insanları ölüme sürüklemeye de devam etsinler. Sizin gibi sözüm ona özgür medya da bu tezgaha çanak tutsun!! Biz aptal değiliz! Avrupadan maval okumayı kessinler!

    YanıtlaSil