2 Ekim 2015 Cuma

Özgür Basın Birliği’nin 2. Kongresi başladı


Özgür Basın Birliği (YRA) 2. Kongresi, “Özgür basın özgür yaşam ve özgür toplumdur” sloganıyla başladı.


Özgür Basın Birliği (YRA) 2. Kongresi, bugün Qamişlo kentinde Mihemed Şêxo Kültür Sanat Mekrezi’nde başladı. Kongrede Cizîr, Kobanê ve Efrîn kantonlarından 150 YRA delegesi, Cizîr Kantonu Eşbaşkanı Hediye Yusuf, Cizîr Yasama Meclisi Eşbaşkanı Hekem Xelo, TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Aldar Xelîl, Toplumsal İşler Konseyi Başkanı Dijwar Ehmed, TEV-DEM Diplomatik İlişkiler Bürosu üyesi Ebdulselam Ehmed, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda gazeteci ve şahsiyet de hazır bulundu.
Kongre salonu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin ve özgür basının öncülerinden Mazlum Doğan, Gurbetellî Ersoz, Rojava basın şehitlerinin posterleri ve “Özgür basınla tarih yeniden yazılıyor”, “Özgür basınla demokratik özgür topluma doğru” pankartları ile donatıldı.
Devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan kongrede, Kongre Hazırlık Komitesi üyesi Melevan Resul, katılımcıları selamlayarak kongrenin amacına ilişkin bilgi verdi. Ardından 5 kişilik divan belirlendi.
Kongre Divanı üyeleri belirlendikten sonra YRA adına Hesen Zana açılış konuşmasını yaptı. Hesen Zaza devrimde özgür basının çok büyük bir rolü olduğunu belirterek, basın emekçileri ve gazetecilerin de aynı derecede büyük sorumluluklar yüklenmiş olduğuna işaret etti. Zaza, her zaman gerçeğin peşinde koşacaklarını ve olay-olguları gerçeğin gözü olmak için gözlemleyeceklerini söyledi.
Kongrede Cizîr Kantonu Eşbaşkanı Hediye Yusuf, TEV-DEM Koordinasyonu üyesi Aldar Xelîl de birer konuşma yapacak. Konuşmalardan sonra YRA’nın geçen dönem faaliyet raporu okunup tartışma ve değerlendirmelere açılacak, ileriki dönem için öneriler geliştirliecek.

Kongrede ayrıca YRA program ve tüzüğü de yenilenecek ve 21 kişilik Yürütme Meclisi seçilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder