2 Ekim 2015 Cuma

Hüda Kaya: Kürt halkı insanlık için mücadele ediyor

FRANKFURT
Offenbach kentinde düzenlenen toplantıya katılan HDP'li Hüda Kaya, AKP'nin din adına halkları iradesizleştirmeye çalıştığını belirtti.  Kaya, Kürtlerin insanlık mücadelesi verdiğine de dikkat çekerek, kadınlara örgütlülüğü artırma çağrısı yaptı.
Frankfurt Amara Kadın Meclisi öncülügünde Almanya'nın Offenbach kentindeki Gogan Derneği'nde HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın katılımıyla toplantı düzenlendi. 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ruken Karakoç, 7 Haziran'dan sonra gelişen sürece dikkat çekerek, kadınların duyarlı olması ve sorumluluk üstlenmesi için çağrıda bulundu.
'DEVLETİN KİNİN AKP KUSUYOR'
Etkinlikte konuşan HDP Milletvekili Hüda Kaya ise, AKP hükümetinin savaş politikalarına değindi. AKP ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkların iradesini gasp etmek istediğini belirten Kaya, "Devletin yıllarca beslediği kini şimdi de AKP kusuyor" dedi.
AKP yanlısı medyanın da HDP'yi hedef alarak katliamlara destek verdiğini belirten Kaya, devamında şunları söyledi:
"Bizim insanca yaşamamız onları ürkütüyor. Kürt ya da HDP'li olmak gerekmiyor; insançık çağrısı yapmak, barış çağrısı yapmak için. Erdoğan kendisini başkan değil, İslam aleminin kurtarıcısı olarak görüyor."
'DİN ADINA İRADESİZLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'
Özgür basına yönelik saldırıların da artarak devam ettiğine dikkat çeken Kaya, AKP yanlısı medyanın ise katliamları aklayan bir rolde olduğunu söyledi. Hiçbir gücün zulmün üzerini örtemeyeceğini vurgulayan Kaya, konuşmasını şöyle tamamladı: "İnsanlık için mücadele eden tek halk, Kürt halkıdır. Din adına bizi iradesizleştirmeye çalışıyorlar. İrade olma ve demokrasiyi oluşturmada kadınlar mücadele etmelidir. Bizler emperyalizme karşı kadın kimliğini öne çıkarmalıyız. Birbirimize sahip çıkalım; örgütlenelim."

2 yorum:

  1. Neden bu pkk militanları avrupada can hıraş bi vaziyette çaba sarfediyor?? Barış için mi yoksa savaşlarına destek almak için mi? İnadına barışmış!! Yersen!

    YanıtlaSil
  2. Kendi Halkını kıran bir Topluluk Faşist dir.AKP nin yarısından çoğu
    Kürt dür,Türkiyede Kürtlerin asimile ettiği Kürtlerle Nüfusu 50 Milyondur.
    Bunlar kıskançlığından Kürtleri kırdırıyorlar.Sizlerin gayesi Sosyal Faşist
    bir Yönetim,Demokrasi olmayan bir Ülke,Bu Çinde ve Kuzey korede var.
    Kürtler Hür yaşamasını seven bir Halktır,sizler bu haklarını çalıyorsunuz.
    Saddam la anlaştınız zamanında,Kuzey Afrika Diktatörlerinde anlaşmışdınız,
    Bugünse aynı yoldasınız,Arap Sosyalist Diktatörlüğü,Kürtler size inanmaz artık.

    YanıtlaSil