2 Ekim 2015 Cuma

Ağır silahlar kullanıldığı için HPG'lilerin cenazeleri teşhis edilemedi

MALATYA 
Çatışmalarda yaşamını yitiren 20 HPG'linin cenazeleri, ağır silahların kullanılması dolayısıyla teşhis edilemedi. Cenazeler Malatya'da bekletiliyor.

AKP hükümetinin savaş konseptini hayata geçirmesiyle yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 20 HPG'lilinin cenazesinin Malatya'da olduğu öğrenildi. Malatya Adli Tıp Kurumu'nda getirilen cenazeler, dün itibarıyla Malatya Şehir Mezarlığı morguna taşındı.
7'Sİ ŞEMDİNLİ, 13'Ü BEYYÜŞŞEBAP'TA KATLEDİLDİ
Cenazelerden 7'sinin Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılan bombalamalarda yaşamını yitiren, diğer 13'ünün ise Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 24 Eylül'de çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG'lilere ait olduğu öğrenildi.
Beytüşşebap'ta yaşamını yitiren HPG'lilerin kimlik bilgilerinin, HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından kamuoyu ile paylaşılmasına rağmen, Şemdinli ve Beytüşşebap'ta yaşamını yitiren HPG'lilere ait cenazeler, kullanılan ağır silahlar nedeniyle aileler tarafından teşhis edilemedi.
DOKU VE İLİK ÖRNEKLERİ ALINDI
İsimleri açıklanan HPG'lilerin cenazelerinin belirlenmesi için başvuru yapılan ailelerinden doku ve ilik örnekleri alındı. 15 gün içerisinde kimliklerin netleşmesi bekleniyor.

12 yorum:

  1. Allah bereket versin. yetmez ama iadare eder.

    YanıtlaSil
  2. katledildimi hadi canım sende

    YanıtlaSil
  3. Kürt ve türklerin kardeşliğine kast eedenlerin yatacak yeri yok zaten. Ne yapacaklar pis bedenlerini?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin gibi ruhsuz insanlari ne yapacagiz galiba sadece haberlere reklam gibi bakiyorsun

      Sil
  4. Kürt ve türklerin kardeşliğine kast eedenlerin yatacak yeri yok zaten. Ne yapacaklar pis bedenlerini?!

    YanıtlaSil
  5. Onursuz yaşamaya alişmiş zebaniler siz neye ve nereye hizmet etiginize bakin insanlarin kani üzerinden siyaset yapip burda kilavye erkekligine bürunursunuz insan olun

    YanıtlaSil
  6. Onursuz yaşamaya alişmiş zebaniler siz neye ve nereye hizmet etiginize bakin insanlarin kani üzerinden siyaset yapip burda kilavye erkekligine bürunursunuz insan olun

    YanıtlaSil
  7. haysiyetsiz ce yazilan yazilar var.avrupadan bir türk olarak yaziyorum kürtleri kaybettigimiz an vay basimiza gelenlerere diyecegiz.aslinda biz türkler islamla yogrulup yobazlasmadan önce daha karekterli bir millettik ne yazikki o tanisma faslindan sonra iste bile bile hirsiza oy verecek kadar omurgasizlastik malesef

    YanıtlaSil
  8. kahrolsun fasizm yasasin onurlu yasam,,, allah ailelerine sabir versin

    YanıtlaSil
  9. kahrolsun fasizm yasasin onurlu yasam,,, allah ailelerine sabir versin

    YanıtlaSil