Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi (AK ) önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi Kürdistanlı kadınlar ile devam ediyor.
Strasbourg’ta her gün onlarca kişi ile de bire bir diyalog kurularak, Öcalan’ın barış çabaları hakkında bilgi verilen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’dan gelen Remziye, Miraç, Fatma, Pınar, Zozan, Zilan ve Lorin adlı TJK-E üyesi Kürdistanlı kadınlar sürdürüyor.
25 Haziran 2012’de başlayan ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile diğer siyasi tutsakların özgürlüğü talebiyle Avrupa Konseyi (AK) önündeki özgürlük nöbeti 1156 gündür aralıksız devam ediyor. Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni geçtiğimiz hafta Viyana’dan gelen Kürdistanlılar sürdürmüştü. 166’ıncı haftasında ise, TJK-E üyesi kadınlar sürdürüyor.
Coşku ve neşe içinde geçen eylemde grup adına yapılan açıklamada, “Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bu eyleme katılmak biz kadınların öncelikli görevidir, çünkü kadınları kölelikten, sömürüden ve bir ‘eşya’ konumundan çıkarıp toplum içinde saygınlık ve söz hakkı kazandıran Önderliğimize borcumuzdur. Özelde Kürt kadınları, genelde ise Ortadoğu ve Türkiye’deki kadınların kurtuluşunu Önderliğin özgürlüğünde görüyoruz” denildi.
Türk asker ve polis annelerine seslenen grup üyeleri: “Çocuklarınızın ‘nerede’ ve ‘ne için’ öldüğünü sorun, sorgulayın, çocuklarınıza sahip çıkın. Erdoğan ve ekibinin iktidarları uğruna çocuklarınızın ölmesine izin vermeyin. Türk ve Kürt anneleri elele vererek bu diktatöre karşı durabilir ve ancak bu birliktelikle kirli savaş durdurulabilir” diyerek, annelere barış için mücadele çağrısında bulundu.
Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların süresiz ve aralıksız olarak gerçekleştirdikleri en uzun soluklu eylem olma özelliğine sahip Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemine daha önceleri de Kürt sanatçılar, inanç kurumları temsilcileri, gazeteciler ve Kürt dostu yabancılar katıldılar. Şimdiye kadar yüzlerce kişinin katıldığı ve temel olarak Avrupa kamuoyunda Kürt sorunu ve Öcalan’ın özgürlüğü konusunda duyarlılık oluşturmayı hedefleyen Özgürlük Nöbeti’nde eylemin amaçlarına ilişkin yüz binlerce bildiri ve broşür de dağıtıldı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder